Odhaleno! Sabina Rojková je sestra Patricie Pagáčové

Nová sezona Ordinace v růžové zahradě 2, která na Voyo začne po Novém roce, bude nabitá nejen novými příběhy divácky oblíbených hrdinů plnými lásky, napětí, emocí a humoru, ale i novými postavami, které si zahrají ty největší herecké hvězdy.

Vedle legendárních hereček teď do Ordinace nastupují i ordinační nováčci. Prvním z nich je Sabina Rojková. Pětadvacetiletá herečka v Ordinaci hraje Johanku, zdravotní sestru a zároveň biologickou sestru Patricie Pagáčové.  Fyzická podobnost obou hereček Ordinace tedy není čistě náhodná. Kromě ní mají jejich postavy společný smysl pro humor, obě jsou zdravotní sestry a obě jsou tak trochu magnety na muže. Tím však vzájemná podoba končí. Starší sestra Eva, kterou hraje Patricie, má ráda, když věci mají svůj řád. V práci i v soukromí. Je zodpovědná, umí plánovat, miluje svého Vilíka a jiní muži ji, aspoň teď, nechávají chladnou. Ve srovnání s ní je mladší Johanka neřízená střela. Kam vtrhne, zůstává spoušť.

„Johanka je rebelka. Má vždycky svou hlavu a na všechno názor, který dost často neodpovídá tomu, co si myslí většina. S tím souvisí i její problém s autoritami, s nímž v nemocnici zákonitě narazí. Hlavně zpočátku říká nahlas všechno, co si myslí, což její kolegyně a kolegové neberou vždy s úsměvem. Na druhou stranu není taková, že by nedokázala uznat vlastní chybu a poučit se z ní. I když prostořeká, impulzivní a někdy až přehnaně upřímná, je Johanka svou podstatou milá a sympatická, takže nemá problém postupně si kolegy získat na svou stranu,” představuje postavu svérázné a temperamentní zdravotní sestry Sabina Rojková. A zároveň nastiňuje, co Johanku v Ordinaci čeká: „I když se může zpočátku zdát, že je až přehnaně zásadová, minimálně v jedné věci tomu tak není. Ačkoli si sama před sebou slíbila, že po nepříjemné zkušenosti ze vztahu se ženatým mužem se už nikdy do ničeho podobného nezaplete, v kamenické nemocnici na toto předsevzetí celkem rychle zapomene. Ano, jejím vyvoleným se stane zadaný muž. A nebude to ani pro jednoho lehké!”

Herečka Sabina Rojková se loni divákům Novy představila větší rolí v seriálu Co ste hasiči. Ve známost však vešla již v roce 2014 jako Červená karkulka v oblíbené pohádce Jana Svěráka Tři bratři. Účinkovala rovněž v historickém koprodukčním projektu Marie Terezie. Je členkou souboru Divadla na Vinohradech, kde ztvárňuje například Julii v Shakespearově tragédii, jednu z dcer v Domu Bernardy Alby nebo nejnověji Dolly v komedii Bernarda Shawa Člověk nikdy neví.