Při střetu s osobním vozidlem zemřel na Táborsku chodec

tragická nehoda ve Slapech na Táborsku (zdroj Policie ČR)

TÁBORSKO – Dopravní nehoda s tragickým koncem se stala dnes krátce před sedmou hodinou ranní ve Slapech na Táborsku. Řidič osobního automobilu zde na jedné z křižovatek zřejmě přehlédl chodce přecházejícího mimo přechod v zatáčce a srazil ho. Dvaaosmdesátiletý muž utrpěl vážná zranění, kterým bohužel, přes veškerou snahu záchranářů, podlehl.

O tragické nehodě informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. „Čtyřiačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Superb vyjížděl na křižovatce u obchodu z vedlejší na hlavní silnici, směrem na Tábor, přehlédl chodce, který přecházel hlavní silnici mimo přechod pro chodce v zatáčce a došlo ke srážce,“ popsala mluvčí policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvaaosmdesátiletý chodec utrpěl vážná zranění. „I přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehl,“ doplnila Pokorná. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla negativní. Nyní policisté prošetřují okolnosti dopravní nehody, její průběh a míru zavinění.

Policisté apelují na řidiče a chodce, aby byli v tomto ročním období maximálně opatrní. „Zvláště v ranních a večerních hodinách a za snížené viditelnosti mohou být chodci snadno přehlédnutelní, proto je důležité, aby měli na sobě reflexní prvky,“ dodává policejní mluvčí.