Zadržený student z českokrumlovské střední školy je obviněný z vydírání

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

ČESKÝ KRUMLOV – Devatenáctiletý mladík, který byl zadržen při včerejším policejním zákroku na jedné českokrumlovské střední škole, je obviněný z vydírání. Několik měsíců totiž vyhrožoval, především prostřednictvím internetu, jedné ženě a jednomu muži. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Jak informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, českokrumlovští kriminalisté zahájili včera úkony trestního řízení ve věci vydírání. Dnes z tohoto skutku obvinili devatenáctiletého mladíka, který byl zadržen při včerejším policejním zákroku na jedné českokrumlovské střední škole (informovali jsme v našem článku zde).

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Kriminalisté zjistili, že tento pachatel opakovaně několik měsíců vyhrožoval zejména prostřednictvím elektronické komunikace jedné ženě a jednomu muži. Včerejšího dne se však vyhrožování vystupňovalo tak, že poškozená začala mít obavy o svůj život a zdraví a rozhodla se vše oznámit ve škole, kterou ona i pachatel navštěvují,“ popsala policejní mluvčí.

Na linku 158 v pondělí zavolala zaměstnankyně školy a případ oznámila s tím, že má tento student u sebe pravděpodobně zbraň. „Na místo okamžitě vyrazila desítka policistů z obvodního oddělení Český Krumlov a Větřní, proběhla evakuace několika desítek studentů do bezpečného prostoru ve vedlejší budově školy a následně byl rychlým zákrokem pachatel zadržen. Nůž měl skutečně u sebe. Při akci nebyl nikdo zraněn,“ uvedla Schwarzová.

Kriminalisté budou na případu i nadále intenzivně pracovat. Pachatel je aktuálně v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše čtyř let.