Už máte masku na karneval? A kam půjdete skotačit?

JIŽNÍ ČECHY – Masopust, či obecně karneval, začíná po svátku Tří králů, ovšem jeho přesný konec dán není. Vždy záleží na datu Velikonoc. Proto si můžete vybrat, kdy a kam se s dětmi vypravíte. A také máte ještě čas si vyrobit masku.

V Českých Budějovicích bude karnevalů několik. Prvním v pořadí je Kouzelný karneval, který se uskuteční 28. ledna v 10 hodin v konferenčním sále Střední školy polytechnické v Nerudově ulici č. 59. Tradiční dětský maškarní karneval, kterým vás bude provázet Josef Pepa Maxa a Iva Zemanová, se koná 29. ledna ve 14.30 hodin v Metropolu. Milovníci tance si zatrsají na diskotéce a ostatní si zasoutěží, nebo zahrají nějakou zábavnou hru. Dáváte přednost výletu za pohádkovým dobrodružstvím? Králíček Bing, Tlapková patrola i fotokoutek čeká malé návštěvníky Kulturního domu Vltava 5. února ve 14 hodin. Můžete si namalovat něco zajímavého na obličej a z fotokoutku si potom odnést památku.

I v Horní Plané se chystá karnevalová zábava. Společně s Hankou Havlíčkovou si můžete zaskotačit v Turistickém informačním centru 5. února ve 14 hodin.

Maškarní karneval pro děti plný her, soutěží a muziky, kterým vás provede Radek Barbulák, si nenechte ujít v pátek 10. února v 16 hodin v píseckém kulturáku. Nebude chybět ani vyrábění jednoduchých masek, malování na obličej a fotokoutek.

Láká vás moře? Vydejte se do Netolic! V sále ZUŠ Netolice zažijete totiž 11. února od 9.30 hodin podmořský karneval! Zapojte se do soutěží, zatancujte si a těšte se na tombolu. Ale pozor! Musíte přijít v tematické masce podmořského světa.

Posledním v pořadí je den plný písniček, tancování a soutěží, který můžete zažít ve Strakonicích. Městské kulturní středisko vám otevře své brány 26. února v 15 hodin.