Ledovka komplikuje dopravu v kraji. Na Strakonicku narazil kamion do domu

nehoda ve Lnářích na Strakonicku (zdroj Policie ČR)

JIHOČESKÝ KRAJ – Od brzkých ranních hodin řeší policisté téměř po celém Jihočeském kraji již na dvacet dopravních nehod vzniklých v souvislosti s namrzlými vozovkami. Dopravní nehody si naštěstí zatím nevyžádaly těžší zranění. Aktuálně je kvůli nehodě kamionu, který narazil do domu v obci Lnáře uzavřena silnice I/20.

Jak informovala policejní mluvčí Martina Joklová, nejvíc dopravních nehod řeší dopravní policisté na Strakonicku a Táborsku. Ale nehody se nevyhýbají ani ostatním okresům v kraji. Kvůli jedné z nich museli policisté uzavřít silnici na Strakonicku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Před půl čtvrtou ráno narazil na namrzlé vozovce vlivem nepřiměřené rychlosti řidič kamionu v obci Lnáře do domu. Nyní probíhá jeho vyprošťování, a proto bude silnice I/20 zhruba až do jedné hodiny zcela uzavřena. Objízdné trasy na Plzeň jsou vedeny přes obec Tchořovice a v opačném směru přes obec Kocelovice,“ popsala Joklová. Na Táborsku zase své schopnosti přecenil cyklista, který na náledí s kolem havaroval a skončil se zraněním v nemocnici.

„Nabádáme všechny řidiče, aby svou jízdu přizpůsobili povaze a stavu zledovatělé komunikace a pokud nemusí, ať raději nevyjíždí,“ dodává policejní mluvčí.

nehoda ve Lnářích na Strakonicku (zdroj Policie ČR)
nehoda ve Lnářích na Strakonicku (zdroj Policie ČR)