Muž si doma vařil dýmovnici. Utrpěl popáleniny

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Policisté a hasiči v noci z pondělí na úterý vyjížděli v krajské metropoli k výbuchu pyrotechniky. Naštěstí k požáru nedošlo. Muž, který si po domácku pyrotechniku vyráběl, však utrpěl závažné popáleniny.

Jak uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner, k případu došlo v centru Českých Budějovic v noci z pondělí na úterý. „Na místě v ulici J. Plachty policisté zjistili zadýmení domu, vše nasvědčovalo výbuchu pyrotechniky. Společně s hasiči pak policisté zjistili, že v domě je zraněný muž s popáleninami,“ popsal policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Co se v domě stalo, bylo podle informací policie jasné až po chvíli. „Zraněný pětatřicetiletý muž si totiž doma ‚vařil‘ z běžně dostupných drogistických surovin dýmovnici. K požáru domu naštěstí nedošlo,“ sdělil Matzner.

Toto domácí pyrotechnické kutilství následně s mužem dořešili hasiči. Podle slov policejního mluvčího to mohlo dopadnout i hůř.