Skatepark ve Strakonicích je zkolaudován. Na slavnostní otevření teprve čeká

skatepark Na Křemelce ve Strakonicích (zdroj město Strakonice)

STRAKONICE – Skatepark Na Křemelce je dokončen a zkolaudován. Na jeho slavnostní otevření se ale ještě čeká, až dovolí klimatické podmínky. Při něm čeká návštěvníky profesionální exhibice jezdců.

Jak uvedla mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, na přelomu loňského roku byl po osmi měsících dokončen nový skatepark Na Křemelce. V lednu proběhla kolaudace a nyní je sportovní areál čerstvě předán příspěvkové organizaci STARZ, která ho bude mít ve správě.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Aktuálně je skatepark obehnán bezpečnostním oplocením a to proto, že doposud není veřejnosti přístupný. Plot by měl být demontován do jednoho až dvou týdnů a poté bude park veřejnosti přístupný. Prozatím po obvodu parku visí výstražné tabule zakazující vstup do areálu. Žádáme veřejnost, aby dbala pokynů informačních tabulí a nevstupovala až do odstranění oplocení do areálu parku. Městští strážníci zde denně dělají namátkové kontroly a každý, kdo by neuposlechl výzev info-tabulí, bude okamžitě vykázán z areálu,“ sdělila Bučoková.

Jakmile se park otevře, bude možné dle klimatických podmínek, což už bude na uvážení sportovců, používat. V průběhu nadcházejících týdnů bude park dovybaven odpadkovými koši.

Fanoušci tohoto adrenalinového sportu se již brzo dočkají otevření zbrusu nového areálu rozděleného na dvě části. Streetovou, která obsahuje různé překážky typu zídky, pojezdové zábradlí, pyramidy, šikminy, minirampy a bike park pro bmx jezdce, kde dominují vyšší rádiusy a jejich kombinace jako například spina a funbox. Obě sekce jsou vzájemně propojeny, díky čemuž lze celým objektem skateparku souvisle projíždět a využívat naprosto všechny překážky.

„Město vybudovalo nový skatepark na základě podnětu obsáhlé komunity jezdců, využívající stávající U-rampy před plaveckým stadionem v nákladech převyšujících deset milionů korun bez DPH. Nadace ČEZ podpořila projekt výstavby skateparku částkou 805 150 Kč z programu Oranžové hřiště 2022,“ vystvětlila mluvčí strakonické radnice.

Park dostala do správy městská organizace STARZ. Pro uživatele bude platit provozní řád vyvěšený v areálu skateparku. Bezpečnost uživatelů je na prvním místě, stejně jako udržování pořádku. „Prosíme o respektování zákazu vstupu do skateparku po dobu dokončovacích prací. O slavnostním otevření, které se uskuteční v závislosti na klimatických podmínkách, bude veřejnost včas informována,“ dodala Bučoková.