Dramatické ráno v Budějovicích: V Mlýnské stoce se topil opilý mladík

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dramatické chvíle zažili dnes v brzkých ranních hodinách strážníci a policisté v Českých Budějovicích. Spolu s náhodným svědkem zde totiž zachraňovali mladého muže, který se topil v Mlýnské stoce. Vliv na událost měl zřejmě také vypitý alkohol. Muž skončil v péči zdravotníků.

Jak informovala mluvčí městských strážníků Věra Školková, záchranná akce se odehrála ve čtvrtek 2. února ráno u Mlýnské stoky na Vrchlického nábřeží v Českých Budějovicích. „Strážníci při příjezdu spatřili muže v Mlýnské stoce, který už očividně neměl dostatek sil dostat se na břeh,“ popsala Školková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Muž najednou zmizel pod hladinou a po chvíli se vynořil na druhé straně stoky. Strážníci neváhali a okamžitě se rozeběhli na druhý břeh. Vytáhnout muže na břeh nebylo však jednoduché. „Strážníkům se to podařilo za pomoci další hlídky městské policie, policie i náhodného svědka,“ sdělila mluvčí městských strážníků.

Na místo mezitím mířila zdravotnická záchranná služba. „Záchranáři si podchlazeného třiadvacetiletého muže převzali do svých rukou. Vliv na celou událost měl pravděpodobně i vypitý alkohol. Muž totiž nadýchal téměř dvě promile,“ dodala Věra Školková.