VIDEO: Policisté zadrželi dva mladé podezřelé muže. V kradeném voze neujeli

Policisté zadrželi dva mladé muže (zdroj Policie ČR)

ČESKOKRUMLOVSKO – Během dvou dnů se podařilo policistům najít osobní automobil, po němž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V této souvislosti zadrželi dva mladé muže. Navíc se jim podařilo zjistit, že měli na svědomí také vloupání do domu ve Velešíně. Nyní jsou oba muži trestně stíháni.

Jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, kapličtí policisté od minulého týdne vyšetřují případ krádeže zaparkovaného osobního vozidla Dacia Sandero v Benešově nad Černou. Za dva dny projížděli strážci pořádku z Boršova nad Vltavou po silnici I/3 v Plané u Českých Budějovic a zaznamenali průjezd zmíněného vozidla.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté dali informaci na Integrované operační středisko a pronásledovali osádku Dacie. Jeho řidič zrychloval a snažil se ukrýt k bočních uličkách, ale nemohl konkurovat řidičské zkušenosti policisty za volantem služebního vozu. Na pomoc jim přijela i hlídka kolegů z Oddělení hlídkové služby České Budějovice, kdy oba muže ve věku šestadvaceti let zadrželi a převezli na obvodní oddělení,“ popsal policejní mluvčí.

Během vyšetřování také policisté z Kaplice zjistili, že starší z mužů má pravděpodobně na svědomí vloupání do domu ve Velešíně. V něm odcizil větší množství finanční hotovosti, šperky ze žlutého a bílého kovu a další cennosti v hodnotě převyšující 387 000 korun.

„V současné době je proti nim vedeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Neoprávněné užívání cizí věci,“ dodal Bajcura.