Krumlovský masopust pobaví celou rodinu. Vyberte si!

ČESKÝ KRUMLOV – Masopust v ulicích Českého Krumlova a na řadě míst v jeho okolí je vždy zážitek.  Zapojíte se do průvodu, ochutnáte tradiční zabijačkové speciality, nebo se s dětmi vydáte do knihovny?

Městská knihovna připravila program pro mladší děti na 17. února. Zábavný podvečer se soutěžemi a tancem začne v 16.30 hodin. Nezapomeňte přijít v maskách!

Masopust s průvodem, karnevalem a maškarní tancovačkou zažijete 18. února v nedalekém Větřní. Průvod se vydá na cestu v 10 hodin od městského úřadu, v 16 hodin čeká děti v tělocvičně základní školy maškarní karnevalová diskotéka a ve 20 hodin se v restauraci Slavie dočkají i dospělí. Na maškarní tancovačku s kapelou a tombolou si ovšem musíte včas zarezervovat místo.

Českokrumlovský dětský folklórní soubor Jitřenka vás pozve na masopustní koledu 19. února.  Soubor vyrazí ve 13 hodin od Městského divadla a o půl hodiny později zatančí oblíbenou růžičkovou koledu z regionu Doudlebska na dvoře Klášterů Český Krumlov.

Masopustní průvod masek, který pořádá ZUŠ Český Krumlov, odstartuje 21. února v 16 hodin požehnání českokrumlovského preláta Václava Píchy před kostelem sv. Víta. Cestu na náměstí Svornosti vám potom zpříjemní Krumlovská dudácká muzika a kapela Lakomá Barka. Pro zvolení tématu letošního průvodu se žáci nechali inspirovat Janem Amosem Komenským a nazvali ho “Labyrintem města”. Víc než sedmdesát nových masek vyrábějí už od prosince, tak si průvod nenechte ujít. Trasa povede ulicemi Široká, Dlouhá, Radniční, Latrán a zpět na náměstí přes Nové město.

A co připravily krumlovské restaurace? Samozřejmě zabijačkové speciality od jitrnic, jelit a tlačenky až po prejt a řízky, které můžete zapít krumlovským masopustním speciálem 15! Nebo si raději dáte něco sladkého? Klidně můžete, nějaké koblížky či koláče se tu také najdou.