Komedie o výměně životů vám polechtá bránici

TŘEBOŇ – Když si tulák vymění život se scénáristou, který chce dobýt Hollywood, a zapijí to alkoholem, začnou se dít podivuhodné věci. To se pak jejich matce snadno může stát, že najde svůj dům ve stavu kůlničky na dříví! Takto rozdílní jsou totiž bratři Lee a Austin v divadelní komedii Pravý západ.

Bratři Lee a Austin jsou každý na opačném konci sociálního žebříčku. Lee je tulák a živí ho krádeže. Austin je scénárista a rád by uspěl v Hollywoodu. Bratři se setkají v domě své matky, která je zrovna na dovolené na Aljašce. Slovo dá slovo a zdá se, že vyměnit si role možná není špatný nápad,. Bezdomovec Lee tedy zatouží dobýt Hollywood, zatímco Austin chce svůj zajištěný život vyměnit za dobrodružství v poušti.

Jenže k těmto velkým touhám se přimíchá alkohol a tak není divu, že matka, která se nečekaně vrátí, uvidí místo svého domu spíš kůlničku na dříví. Pod režijním vedením Davida Prachaře účinkují ve hře Pravý západ Igor Chmela, Jan Potměšil, Jan Zadražil a Vlasta Peterková. V Divadle J. K. Tyla v Třeboni ji uvidíte 18. února v 19.30 hodin.