Svezte se Seidelovým vlakem do Volar a poznejte jejich historii

VOLARY – Když už chcete objevovat Volarsko, udělejte to stylově motorovým vlakem. A za doprovodu těch nejpovolanějších. Po stopách fotografa Josefa Seidela vás povedou Pavel Kosmata a Petr Hudičák, prohlídka města s Jaroslavem Pulkrábkem vás zavede do muzea i místního kostela.

Portrétní a krajinářský fotograf Josef Seidel patří k nejvýznamnějším fotografům Šumavy. Jeho fotografie můžete pravidelně vidět na výstavách, nebo možná máte doma některou z deseti publikací s jeho historickými fotografiemi. Je známý také svými experimenty s dobovými fotografickými technikami. S Pavlem Kosmatou a Petrem Hudičákem na výletě objevíte dobové snímky lokalit tratí. Komentovaná prohlídka Volar s Jaroslavem Pulkrábkem vás potom zavede muzea, kde můžete objevovat stálé expozice na téma Pochod smrti, Staré Volary ve fotografii, nebo Zlatá stezka. Navštívíte ale i kostel sv. Kateřiny, který v roce 1756 zasáhl rozsáhlý požár města.

Za objevováním historie Volar a jejich okolí se vydejte 18. března. Seidelův vlak vyjede z Českých Budějovic v 9.18 hodin.