Řidič Iveca dostal smyk a narazil do stromu. Nehoda si vyžádala zranění

Nehoda u Volar na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

PRACHATICKO – Policisté vyjížděli dnes ráno před půl osmou k dopravní nehodě nákladního automobilu. Nehoda se stala u Volar na Prachaticku. Řidič nákladního automobilu podle informací policie nepřizpůsobil rychlost jízdy, v zatáčce dostal smyk a narazil do stromu. Řidič i jeho spolujezdec utrpěli zranění.

Jak uvedla policejní mluvčí Martina Joklová, k nehodě došlo na silnici II. třídy číslo 141, mimo uzavřenou část obce Volary, ve směru jízdy z Volar do Blažejovic. „Z nehody je podezřelý řidič nákladního vozidla Iveco, který nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, následkem čehož po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, vyjel vpravo mimo vozovku, kde levou přední částí vozidla narazil do vzrostlého stromu,“ popsala mluvčí.

Nehoda u Volar na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič i jeho spolujezdec přesně nezjištěná zranění, se kterými byli rychlou záchrannou službou převezeni do nemocnice. Alkohol u řidiče vyloučila orientační dechová zkouška. „Hmotná škoda na nákladním vozidle je předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun,“ dodala Joklová.