Osmadvacetiletý muž z Táborska na svědomí sérii krádeží. Nyní čelí obvinění

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

TÁBORSKO –  Policisté dopadli osmadvacetiletého muže z Táborska. Ten se v Sezimově Ústí dopouštěl trestné činnosti. Muž se ve městě vloupal například do garáží, bytu, rekreačních chat a  na svědomí má i krádež, při které uzamkl majitelku v jejím bytě. Těchto činů se měl dopustit během dvou posledních měsíců.

O případu informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná. Konkrétně má pachatel na svědomí dvě vloupání do garáží, dvě neoprávněná vniknutí do bytu, dvě vloupání do rekreačních chat a krádež, při které uzamkl majitelku v jejím bytě. Těchto skutků se měl dopustit v průběhu února a března 2023.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Dle dosavadního šetření se obviněný vloupal v katastru města Sezimovo Ústí do dvou garáží. Z první odcizil různé nářadí a ve druhé poškodil, vozilo Hyundai Tucson. Také okradl svoji známou v jejím bytě. Odcizil jí dva mobilní telefony, náhradní vložku zámku FAB, čip do práce a klíče, kterými ji uzamkl v bytě. Dále dvakrát vnikl do bytu seniorky, kde jí odcizil mobilní telefon a salám. Policisté dále zjistili, že se obviněný vloupal do dvou rekreačních chat v chatové kolonii Ozvěna, ve kterých pravděpodobně nějakou dobu přebýval. Při tomto protiprávním jednání poškodil zámek dveří a tři skleněné výplně oken,“ popsala Pokoná. Celková škoda byla odhadnuta na více než padesát tisíc korun.

Na sklonku uplynulého týdne si mladý muž vyslechl obvinění „ Je obviněn z přečinů krádež, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a omezování osobní svobody,“ doplnila policejní mluvčí. Zmíněný muž není ale pro policisty žádným nováčkem. Krádeží se dopouštěl i přesto, že byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen. Muž je stíhán vazebně.