V bývalém lomu na Jindřichohradecku našli mrtvou jalovici. Policie hledá majitele

policisté našli v bývalém lomu u obce Lutová mrtvou jalovici (zdroj Policie ČR)

JINDŘICHOHRADECKO – Policisté vyjížděli na začátku tohoto týdne na oznámení o nálezu kadáveru jalovice v bývalém lomu u obce Lutová na Jindřichohradecku. Provedli šetření ke zjištění majitele, toho se jim ale naleznout nepodařilo. Proto se obrací na chovatele skotu v okolí, zda někdo nepostrádá jalovici nalezeného plemene.

Jak uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková, v pondělí 13. března 2023 přijali Suchdolští policisté oznámení o nálezu kadáveru jalovice v bývalém lomu u obce Lutová. „Policisté na místě zjistili, že se jedná o jalovici křížence plemen Charolais a Limousin světle hnědé srsti stáří přibližně dva roky,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté provedli šetření ke zjištění majitele, to však nebylo úspěšné. „Obracíme na chovatele skotu z okolí, zda někdo jalovici uvedeného plemene nepostrádá.  Pokud ano, obraťte se prosím na policisty v Suchdole nad Lužnicí na telefonním čísle 974 233 750,“ žádá Mžiková.