Za týrání svého třiaosmdesátiletého otce skončil ve vazbě

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

PRACHATICKO – Kriminalisté na Prachaticku vyšetřují případ týrání otce synem. Muž měl nejméně od roku 2017 vytvářet svému otci ve společném bytě nesnesitelné životní podmínky. Došlo až na fyzické napadení. Kriminalisté muže obvinili a ten skončil ve vazbě. Hrozí mu dva až osm let vězení.

Jak uvedla policejní mluvčí Martina Joklová, prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 51letého muže z Prachaticka jako obviněného ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. „Kriminalisté se případem intenzivně zabývali již od konce roku 2022, kdy po shromáždění všech dostupných informací provedli samotnou realizaci věci,“ zkonstatovala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle dosud zjištěných informací se prachatickým kriminalistům podařilo prokázat, že obviněný týral svého třiaosmdesátiletého otce, a to již nejméně od roku 2017. „Vytvářel mu ve společném obydlí nesnesitelné životní podmínky, měl mu vulgárně nadávat, ponižovat ho, omezovat ho v běžných denních či životních činnostech a zamezovat mu přístup do společných prostor v jejich společném obydlí. Navíc jeho jednání doprovázelo uplatňování moci a fyzické převahy, kdy se postupně jeho agrese vystupňovala až do fyzického napadení otce,“ popsala Joklová.

Kriminalisté muže minulý týden zadrželi, následně obvinili z podezření ze spáchání uvedené trestné činnosti a podali návrh na jeho vzetí do vazby. „Soudce Okresního soudu v Prachaticích při vazebním zasedání rozhodl, že muž do vazby půjde. V případě prokázání viny mu nyní za jeho jednání vůči svému otci hrozí trest odnětí svobody v trvání od dvou až do osmi let,“ dodala policejní mluvčí.