Na výstavě Fenomén Igráček uvidíte i dvě unikátní figurky

MILEVSKO – Pamatujete si na Igráčky, nebo o nich slyšíte poprvé? Legendární postavičky výrobního družstva IGRA spatřily světlo světa už v roce 1976 a vloni získaly ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku. Výstava Fenomén Igráček vám představí nejen známé figurky zedníka, hasiče, nebo příslušníka VB, ale uvidíte i dvě unikátní neprodejné figurky.

Postavičky Igráčků se vyrábí už od roku 1976, tehdy ještě ve výrobním družstvě IGRA. Jako první vznikla profese zedníka, který byl vyráběn v různých variacích. Možná si vzpomenete i na příslušníka VB, hasiče, doktora nebo zdravotní sestřičku. Novinkou jsou Igráčci s podcastovými pohádkami, které namluvil známý český herec a dabér Martin Stránský. Rozvíjí fantazii, paměť i slovní zásobu dětí a samozřejmě v nich najdete i lehký vtip a ponaučení.

Uvidíte tu ale i dvě unikátní neprodejné figurky. Vytvořil je historik a modelář Miroslav Svoboda. První postavičce nasadil masopustní masku Bakuse, řeckého boha vína a veselí. Druhou figurku oblékl do oděvu člena řádu premonstrátů, kteří jsou neodmyslitelně spjati s historií místní lokality. Tak neváhejte a vydejte se za poznáním legendární hračky do Milevského muzea. Výstava Fenomén Igráček trvá do 8. května.