Šestačtyřicetiletý muž usedl za volant pod vlivem alkoholu. Jízda skončila havárií

nehoda u obce Libín na Českobudějovicku (zdroj Policie ČR)

ČESKOBUDĚJOVICKO – Šestačtyřicetiletý muž z předměstí Českých Budějovic si tento týden převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem pod vlivem návykové látky. Na konci února totiž usedl za volant opilý, zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu.

Jak uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, řidič osobního vozidla Volkswagen Touran jel v posledním únorovém týdnu v šest hodin večer po silnici III/14613 mezi obcemi Štěpánovice a Ledenice. „Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, povětrnostním podmínkách a vlastnostem nákladu, při projetí levotočivou zatáčkou vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu se lehce zranil,“ sdělil mluvčí.

nehoda u obce Libín na Českobudějovicku (zdroj Policie ČR)

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté si po příjezdu na místo vyžádali doklady potřebné k řízení motorového vozidla a již při hovoru s řidičem cítili z jeho dechu závan alkoholu. „Vyzvali řidiče k provedení testu přístrojem Dräger, kdy výsledek měření vykázal více jak 2,1 promile. Po pár minutách opakovaný test se mírně snížil o pár tisícin promile,“ doplnil Bajcura.

Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služby Jihočeského kraje a strážci pořádku muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali následnou jízdu.