Opravy vodovodu, kanalizace a povrchů uzavřou dvě ulice v Písku

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

PÍSEK – Na uzavírky dvou ulic se musí připravit v nejbližších týdnech řidiči v Písku. Začíná totiž rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Otakara Ševčíka. Zahájena bude také oprava povrchu v sousední Budovcově ulici. Řidiči tedy budou muset využít objížďku. Dočasně zrušeny budou i zastávky v Budovcově ulici.

Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Otakara Ševčíka začne již v pondělí 27. března. Ulice proto bude uzavřena, a to až do 28. července. V pondělí 27. března bude také zahájena oprava povrchu v sousední Budovcově ulici, řidiči kvůli tomu ulicí neprojedou zhruba dva týdny. „Až do 10. dubna budou muset řidiči využít objížďku, která je povede ulicemi Zeyerova, Purkyňova, Budějovická. V opačném směru pro příjezd do Budovcovy ulice z Nádražní a Zeyerovy ulice, pro příjezd do Gregorovy ulice budou řidiči muset jet Zeyerovou a Švantlovou ulicí,“ popsala mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kvůli uzavírce ulice Budovcova bude od 27. března do 10. dubna 2023 dočasně zrušena obsluha autobusových zastávek MHD Budovcova. „Cestujícím budou po tuto dobu k dispozici náhradní zastávky. Ve směru do centra bude provizorně zřízena autobusová zastávka na Husově náměstí u Okresní správy sociálního zabezpečení, ve směru z centra bude jako náhradní zastávka využíváno stávající stanoviště Písek Zeyerova u Základní školy Jana Husa,“ sdělila mluvčí radnice.

S rekonstrukcí sítí v ulici Otakara Ševčíka bude spojeno kácení stromů – javorů mléč, lípy a škumpy. „V týdnu od 27. března budou v této ulici pokáceny všechny stromy v úseku od ulice Nádražní po Husovo náměstí. Během podzimních výsadeb tu pak bude zasadíme pětadvacet kusů okrasných višní, dva jinany dvojlaločné a jeden javor babyka,“ sdělila mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová.

Rekonstrukci vodohospodářské infrastruktury v ulici Otakara Ševčíka město vysoutěžilo za 6,9 milionu korun bez daně. Vyměňovat se tu bude zhruba 100 metrů kanalizační stoky, která je poškozena, vodovod bude vyměněn v celém úseku. „Zhotovitel také vymění přípojky vodovodu pro všechny objekty v ulici a přepojí kanalizační přípojky v úseku, kde bude nová kanalizační stoka. Součástí zakázky je i rekonstrukce povrchu vozovky a chodníků v celé délce ulice,“ doplnila Měšťanová.