Na trati mezi Pískem a Milevskem mohlo dojít k tragédii. Jely zde proti sobě vlaky

Na železniční trati mezi Pískem a Milevskem mohlo dojít k závažné nehodě (zdroj Policie ČR)

PÍSECKO – Mimořádnou událost vyšetřují kriminalisté z Písku. Na železniční trati mezi Pískem a Milevskem mohlo dojít v úterý odpoledne k závažné nehodě. Dva vlaky zde jely proti sobě, naštěstí ale stihly pár desítek metrů od sebe zastavit. V té době vlaky cestovalo zhruba dvacet lidí. Nikomu se nic nestalo.

Jak informovala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, k události došlo v úterý před čtvrtou hodinou odpolední na železniční trati mezi Pískem a Milevskem. „Jely zde proti sobě dva vlaky, které zastavily jen na pár desítek metrů od sebe. Automaticky se spustily závory okolních přejezdů. Řidiči musí zvolit jiné trasy. Nikdo nebyl naštěstí zraněn, vlaky cestovala zhruba dvacítka osob. Příčinu možné kolize vyšetřují kriminalisté,“ popsala policejní mluvčí.

Na železniční trati mezi Pískem a Milevskem mohlo dojít k závažné nehodě (zdroj Policie ČR)

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle informací Drážní inspekce vlak jedoucí z Milevska do Strakonic nedovoleně odjel z železniční stanice Vlastec na Písecku. „Vlak minul návěstidlo zakazující jeho jízdu, poškodil výhybku a vjel do postavené vlakové cesty pro spěšný vlak Sp 2071, který jel v opačném směru. Strojvedoucí zastavili vlakové soupravy ve vzdálenosti 51,9 metru od sebe. Mimořádná událost se obešla bez zranění,“ stojí v tiskové zprávě Drážní inspekce. Ta zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.