Deset psů plemene pumi hledá nové páníčky. Kvůli majiteli skončili v útulku

Pro deset psů plemene pumi se hledají noví majitelé (zdroj mesto-pisek.cz)

STRAKONICE/PÍSEK – Útulek ve Strakonicích hledá nové majitele pro deset psů křížence plemene pumi. Ti zde skončili kvůli tomu, že se o ně jejich majitel z Písecka nedostatečně staral. K adopci je nabízeno šest psů a čtyři fenky. Všichni jsou v dobrém stavu a nekonfliktní.

Jak nastínila mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová, odbor životního prostředí v Písku nařídil podle zákona na ochranu zvířat proti týrání v polovině března tohoto roku pro tyto psy umístění do předběžné náhradní péče. „Nyní, po vypořádání všech formalit a se souhlasem původního majitele, může všech deset psů začít hledat nový domov a nový začátek,“ zkonstatovala mluvčí radnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K adopci bude nabízeno šest psů a čtyři feny, z toho tři psi jsou ve věku 1 rok a 9 měsíců, tři jsou staří 1 rok a 5 měsíců, jedna fena je stará 1 rok a 9 měsíců a tři fenky jsou půlroční. „Všichni psi jsou v dobrém výživovém stavu a jsou nekonfliktní, jsou očkováni proti vzteklině a očipováni. Po dlouhé době bez řádné péče chovatele jsou však zatím velmi nekontaktní, a i přes současnou péči v útulku mají stále ještě srst ve špatném stavu. Většina z nich nemá hygienické návyky. Proto nejsou vzhledem ke svému současnému stavu, ale i povaze, vhodní do bytu. Jejich socializace a celková péče o ně bude náročná především na čas,“ osvětlila současný stav psů Měšťanová.

Pro deset psů plemene pumi se hledají noví majitelé (zdroj mesto-pisek.cz)

Pumi je velice živé a temperamentní plemeno psa a potřebuje dostatek pohybu. Sociální kontakt by měl být naplněn společností stejné rasy nebo člověka.

„Věříme, že se najdou hodní lidé, kteří dokážou vrátit jejich důvěru k člověku a začnou nový život v důstojných podmínkách,“ dodala mluvčí písecké radnice.