Muž si v servisu nechal opravit auto. Opravář ho prodal na náhradní díly

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

PÍSECKO – Případ zpronevěry osobního automobilu vyšetřují písečtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality ve spolupráci s čimelickými policisty. Muž na Písecku na podzim loňského roku odvezl svůj automobil do servisu. Dvaatřicetiletý pracovník ale vůz prodal na náhradní díly. Pachatel je nyní trestně stíhán na svobodě.

O případu informoval policejní mluvčí Milan Bajcura. „Během loňského podzimu měl pravděpodobně dvatřicetiletý mladý muž prodat na náhradní díly automobil tovární značky Honda CRX a díly motoru z jiného typu, které však nebyly jeho majetkem. Tím zneužil důvěryhodnost jiného muže, který mu stroj dal do servisu,“ popsal Bajcura. Podezřelý mladík náhradní díly prodal další osobě, kde se je podařilo kompletně zajistit policisty z Čimelic.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Případ nyní řeší kriminalisté, kteří včera předali servisnímu pracovníkovi usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu Zpronevěra. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.