Na stavbě tunelu Pohůrka došlo s příchozím jarem k zintenzivnění prací

Betonáž tunelu Pohůrka stále pokračuje (zdroj ŘSD ČR)

ČESKOBUDĚJOVICKO – K zintenzivnění prací došlo s příchozím jarem na stavbě tunelu Pohůrka, ale i na celé stavbě dálničního obchvatu Českých Budějovic. Řidiči jsou tak zase o kousek blíž plynulejšímu provozu.

Jak uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Adam Koloušek, nadále se pracuje na výstavbě tunelových tubusů. „Na třech staveništích sever, střed a jih je prováděna betonáž všech částí budoucího tunelu, a to základových desek, stěn i stropů. K výraznému posunu došlo také na předtunelovém úseku, kde ve směru od Hlinské ulice dochází k navážení a hutnění vrstev aktivní zóny, na severním portálu došlo k zalití stavební jámy popílkem tak, aby mohlo dojít k následnému přesypání samotné konstrukce tunelu v prostoru Dobrovodské ulice,“ upřesnil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Bez výrazných komplikací pokračují také práce na přeložce kanalizace podél ulice U Křížku na Dobré vodě. Na zbylých částech budovaného obchvatu jsou pak v různých fázích viditelné například práce na výstavbě v podstatě všech mostních objektů. „Někde se dělají izolace mostních konstrukcí a někde se například dělají mostní římsy,“ doplnil Koloušek.