Policejní akce Velikonoce na jihu Čech: Písečtí policisté málem zavařili radar

O Velikonocích hlídkovali na jihočeských silnicích policisté (zdroj Policie ČR)

PÍSECKO – Během uplynulého svátečního víkendu dohlíželi policisté po celé republice nad provozem. Nejinak tomu bylo i na jihu Čech. Do akce se zapojilo téměř tři sta policistů a byla zaměřená na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod.

Jak informoval policejní mluvčí Milan Bajcura, v Jihočeském kraji se do akce zapojilo více jak 280 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie. „Policisté zastavili a zkontrolovali dva tisíce šest set sedm motorových a nemotorových vozidel. Přitom zjistili pět set čtyřicet jedna přestupků, kdy většina byla vyřízena příkazem na místě, tedy blokovou pokutou,“ sdělil mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejčastějším prohřeškem bylo porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě (147 případů), 19 případů požití alkoholu před jízdou či během ní, v 7 případech policisté zjistili požití drogy. „Řidiči či spolucestující také občas zapomínají na použití bezpečnostním pásů nebo zádržného zařízení (v padesáti čtyř případech) a neopomněli jsme ani technický stav motorových vozidel, kdy ve sto deseti případech měl řidič se svým vozem problém,“ zkonstatoval Bajcura.

Na hlavním tahu mezi Pískem a Prahou policisté málem zavařili radar

Vzhledem k tomu, že hlavní tah z Písku na Prahu z velké části prochází stavbou dálnice D4, kde je řada rychlostních omezení, věnovali se policisté také těmto místům. „Jde o silnici s velmi hustým provozem a také pohybem stavební techniky i pracovníků. Policisté se proto zaměřili na dodržování rychlosti v místech omezení a radar se bohužel málem zavařil,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Pro názornost, během hodiny v sobotu 8. dubna odpoledne, významně překročilo povolenou padesátku 130 automobilů a nebylo výjimkou, že řidiči jeli stokilometrovou rychlostí.

„Policisté budou v těchto místech v kontrolách dodržování rychlosti pokračovat,“ dodala policejní mluvčí.