Seniorka šla večer přeparkovat auto a ztratila se. Vypátrala jí fenka Ennysa

Ennysa (zdroj Policie ČR)

ČESKOBUDĚJOVICKO – Pátrání se šťastným koncem se odehrálo v noci z pondělka na úterý na Novohradsku. Tady se v jednom z penzionů ubytoval starší manželský pár, který zde tráví dovolenou. Žena šla večer přeparkovat automobil, ale do pokoje se již nevrátila. Její manžel se tedy obrátil na tísňovou linku policie.

Jak sdělila policejní mluvčí Lenka Krausová, kolem půl dvanácté v noci se na linku 158 obrátil muž. „Manžel uvedl, že jeho žena šla kolem osmé večer přeparkovat vozidlo, ale do současné doby se nevrátila. Žena je ročník 1949 a nikoho zde v okolí nezná a neví, kam by mohla jít. K popisu ženy uvedl pouze to, že má na sobě světle šedou bundu a zřejmě tmavé kalhoty. Je menší postavy a vlasy má hnědé,“ řekla policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do pátrací akce byli přivoláni policisté z obvodních oddělení Trhové Sviny, Suchdol nad Lužnicí a také policejní psovod se služební fenou Ennysou. A právě Ennysa se svým pánem byla nakonec v pátrání po pohřešované úspěšná. „Když totiž policejní kynolog přijížděl k místu oznámení, tak cestou na dálku viděl osobu, která však neodpovídala v nejmenším popisu pohřešované a na hlavě měla kapuci. Policistovi to nedalo a i když osoba na dálku neodpovídala popisu ženy, vozidlo otočil, a jel zjistit, o koho se jedná. Na místě, kde člověka míjel, už nikdo nebyl,“ zkonstatovala Krausová.

Policejní kynolog se i tak s Ennysou rozhodl jít pátrat k přilehlým loukám a lesům jestli přeci jen někoho nespatří. Úspěšná byla po pár stovkách metrů Ennysa, která nalezla osobu, která sice neodpovídala popisu, ale policejnímu kynologovi bylo hned jasné, že se o dotyčnou jedná. „Žena byla celá promáčená, prochladlá a dezorientovaná. Pohřešovanou ženu převezl psovod na místo oznámení a předal kolegům z Trhových Svinů. Vzhledem k počasí, které panovalo, měla pohřešovaná velké štěstí, že ji policejní kynolog se služebním psem vypátrali včas,“ dodala k případu mluvčí policie.