Retroden v Borovanech vás vrátí do starých časů

BOROVANY – Víte, kdy byly Borovany povýšeny na město? Před padesáti lety! A to je velký důvod k oslavě, co říkáte? Vraťte se tedy v čase a připomeňte si tu dobu.  Využijte nabídky dne otevřených dveří v místním klášteře, zapojte děti do tvořivých retro dílen, zavzpomínejte na spartakiádu! Nebo rozhýbou vaše tělo staré fláky?

Patříte mezi Husákovy děti, nebo se jen chcete pobavit dobou nedávno minulou? Ať je to jak chce, borovanské oslavy povýšení této obce na město jsou pro vzpomínání na staré časy jak dělané. Celý den se totiž ponese ve znamení retro. Své brány vám otevře místní augustiniánský klášter, který byl založen už roku 1455, a v tento slavnostní den zpřístupní i prostor “holubníku”. Vydáte se na slavnostní zahájení výstavy Borovanské retronávraty? Můžete tam vzít i děti, nebo jim spíš přijdou vhod tvořivé retro dílny a hry? Vzpomínáte si na spartakiádu, nebo jste o ní jen slyšeli? Divadlo ŠOK vám ji připomene. Máte rádi historické vozy? Přijďte se na ně podívat a odnesete si domů fotografie zajímavých kousků.

A jaký bude program v kulturáku? Retrojízdu tady rozjede Hroší divadlo, zazpívají kapely Monika a Spáči a čeká vás i dobová módní přehlídka. Nebo se vydáte pod taktovkou starých fláků rozhýbat svá těla na diskotéku? To už necháme na vás. Důležité je vědět, že Retroden začíná v Borovanech 13. května ve 14 hodin.