Dětské bazény ve Strakonicích čekají před letní sezónou opravy

Dětské bazény ve Strakonicích čekají před letní sezónou opravy (zdroj město Strakonice)

STRAKONICE – Aktuálně město opravuje v letním plaveckém areálu dva venkovní dětské bazény. Malí návštěvníci se tak budou moci věnovat bez obav vodním radovánkám. V rámci oprav bude rekonstruováno i venkovní schodiště před Tobogánovým bazénem. Nezůstane ale jen u těchto oprav. Výměna čeká i tři skluzavky v dětském bazénu Rumpál.

Jak informovala mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, v průběhu stavebních prací na zakázce týkající se opravy dvou venkovních bazénů ve sportovním areálu Na Křemelce byl zjištěný skutečný stav schodiště u Tobogánového bazénu. S ohledem na stávající stav schodiště a s ohledem na skutečnost, že by neopravené schodiště silně kontrastovalo s opravenou částí bazénu, bylo proto přistoupeno k úpravě daného schodiště stejnou technologií jako u bazénu, tedy opravou a přetažením bazénovou folií,“ vysvětlila Bučoková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Součástí dětského bazénu Rumpál jsou i tři skluzavky. Po podrobné prohlídce bylo rozhodnuto o jejich výměně. „Vzhledem k tomu, že se oba dětské bazény opravují a stav skluzavek zdaleka neodpovídá standardu, dokonce se nejedná o skluzavky do bazénu, ale do pískoviště, rozhodli jsme o jejich výměně“, upřesňuje další kroky místostarosta Rudolf Oberfalcer.

Dětské bazény ve Strakonicích čekají před letní sezónou opravy (zdroj město Strakonice)

Opravy dětských bazénů se kvůli vícepracem drobně protáhnou. Tobogánový bazén bude oproti plánu dokončen o tři dny déle, tedy 18. června. Dětský bazén Rumpál budou moci malí návštěvníci využívat zhruba od konce první červencové dekády.

„S ohledem na další práce, bude cena dodávky navýšena na celkovou částku šest milionů tři sta čtyřicet osm tisíc šest set padesát osm korun včetně DPH. Na uvedené vícepráce je dostatečná finanční rezerva v rámci kapitoly na akci oprava bazénů,“ dodává Bučoková.