Policisté ve Strakonicích zachránili ženu ze silně zakouřeného bytu

ilustrační foto (zdroj shutterstock)

STRAKONICE – Ve čtvrtek v poledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o požáru v jednom z bytů v panelovém domě ve Strakonicích. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že se z přízemního bytu ozývá slabé volání o pomoc. Policisté tedy vyrazili dveře a z bytu vynesli ženu, kterou následně předali do péče zdravotníkům. Ti ji po prvotním ošetření transportovali do nemocnice.

Hořelo v jednom z bytů v ulici Luční ve Strakonicích. „Ze dveří přízemního bytu, ve kterém žije sama sedmapadesátiletá žena, se ozývalo slabé volání o pomoc. Když policisté dveře vyrazili, z místnosti se začal valit hustý dým, přes který nebylo nic vidět. V zakouřeném bytě se policistům podařilo najít dýmem omámenou ženu, která ležela na zemi v blízkosti vchodových dveří. Ženu vynesli na chodbu domu a poté společně s hasiči ven na čerstvý vzduch,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ženu si následně do své péče převzali zdravotníci. „Žena byla při vědomí, se záchranáři komunikovala a došlo u ní k intoxikaci zplodinami hoření a k drobným popáleninám. Po zajištění stavu žilní linkou a poskytnutí kyslíkové terapie byla ve stabilním stavu převezena k observaci na anesteziologicko-resuscitační oddělení strakonické nemocnice,“ sdělila mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Okolnosti požáru se vyšetřují.