Jedinečnou světelnou show zažijete pouze během Muzejní noci!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Muzejní noc vás pobaví nejen jedinečnou bubenickou show, komedianty na chůdách a pohádkami pro děti. Zažijete tu i světelnou show Colour Party! Přijďte se ponořit do víru kruhů a poznejte bytosti v pohybu!

Celou akci odstartuje Wild Sticks. Tento bubenický soubor mísí ve svých originálních skladbách prvky latiny a pop music. Kapela je známá nejen hraním na bicí a perkuse, ale také hrou na různé sudy, díky čemuž je jejich bubenická show jedinečná. Setkáte se i s pouličními komedianty na chůdách s obříma rukama z uskupení Chůdadlo. Přihlásíte se do jejich žonglérské školy, nebo se spíš podíváte na pohádku Drak, Jiří a věž? Dvě představení připravuje i Divadlo Víti Marčíka. S ním se pro změnu vydáte za Bajajou a Šípkovou Růženkou. Znáte tajuplný svět podivuhodných her Jiřího Šebesty? Navštivte ho! Tyto hry jsou totiž založeny na zcela odlišné vizuální stránce oproti hrám klasickým a nabízí zážitek, který nejednomu z vás zamotá hlavu fantaskními příběhy.

Vrcholem však bude vystoupení dua ze souboru Ilusias, který si připravil akční světelnou show Colour Party. Přijďte se ponořit do víru kruhů, užívejte si fantazii světel a poznejte bytosti v pohybu. Žonglování, tanec a párová akrobacie uchvátí vaši představivost 26. května. Muzejní noc začíná v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích v 17 hodin.