V Českých Budějovicích proběhne dražba autovraků. Známe podrobnosti

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Město České Budějovice připravuje vůbec první dražbu autovraků. Do ní míří vraky z ulic jihočeské metropole. V nabídce je sedmnáct kousků. Dražba je naplánována na začátek příštího týdne.

Celkem sedmnáct autovraků odtažených z ulic Českých Budějovic míří do dobrovolné dražby. Zájemci se do ní mohou aktivně zapojit v pondělí 29. května 2023 od tří hodin odpoledne v areálu Dopravního podniku města v Horní ulici číslo 22. Prohlídka nabízených vozidel bude umožněna téhož dne od jedné hodiny odpoledne.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jedná se o vůbec první způsob takového prodeje v Českých Budějovicích. Vozidla jsou uzamčená, bez klíčů a dokladů. Jejich cena byla stanovena odhadem soudního znalce. Pokud se některá nevydraží, budou předána k ekologické likvidaci,“ sdělila Kristýna Radová z odboru správa veřejných statků magistrátu.

V nabídce dražby jsou vozy různých značek. Například tu najdete Audi, BMW, Renault nebo Škoda. „Podmínkou dražby je platba v hotovosti hned na místě, neprodlený odvoz auta, které za úplatu nabízí i dopravní podnik a jeho přepis na evidenci motorových vozidel do deseti dnů na vlastní náklady,“ upozorňuje dražitele náměstek primátorky Michal Šebek.