Kam vás zavede Noc kostelů?

SOBĚSLAV – Vyberte si, který z kostelů během speciální noci navštívíte. Někde si můžete zahrát hru proti nudě, jinde diskutovat s mluvčím Charty 77, nebo si vyslechnout hudbu pro potěchu uší i duše.

Úvod bude patřit v 17 hodin ekumenické bohoslužbě v evangelickém kostele s promluvou biskupa Václava Malého. Hra proti nudě nese název Prozkoumej soběslavské kostely a v jejím průběhu se dostane poučení hráčům všech velikostí. Divadlo Drak n´Roses a jeho drama Zkáza Sodomy vás zavede do města, kde se nenašel ani jeden spravedlivý člověk. Pokud rádi a nahlas čtete, přineste si do kostela oblíbenou knihu a předveďte své umění. Čtení u sklenky vína večer v evangelickém kostele uzavře.

V kostele sv. Petra a Pavla pohovoří v 18.30 hodin biskup Václav Malý o svobodě, lidských právech, normalizaci a souvislostech s Chartou 77. Varhany viděti, příjemný večer míti. Varhany slyšeti, vždy dobře spáti. Pokud po takovém spánku toužíte, ještě se tu zdržte na koncert varhanní hudby s Martou Pechovou.

Flétny, klavír, housle, varhany a lidský hlas. Hudba starých mistrů i současných autorů v podání žáků a učitelů ZUŠ Soběslav potěší vaše uši i duši od 17.30 hodin v kostele sv. Víta. Potřebujete uvolnit napětí a zlepšit imunitu? Nechte se uzdravit během koncertu pěveckého sboru Melodico. Že hudba skutečně léčí můžete zjistit i během jemně meditativních zpěvů z Taizé, které Noc kostelů 2. června uzavřou.