Další úspěch služebního psa Miníka. Vypátral celostátně hledaného muže

Služební pes Miník vyčenichal hledaného muže v celostátním pátrání (zdroj Policie ČR)

ČESKOBUDĚJOVICKO – Na konci května jsme informovali o úspěšné práci služebního psa Miníka. Tomu se podařilo vypátrat muže, který se rozhodl ukončit svůj život (článek najdete zde). Jen o dva dny později předvedl Miník opět skvělou práci, když vypátral hledaného muže v celostátním pátrání.

Se svým pánem, psovodem ze skupiny Základních kynologických činností České Budějovice, prováděl pes Miník kontrolu chatové oblasti v katastru obce Jankov. „Zkontrolovali několik objektů a při kontrole poslední chaty zamířil Miník dále do lesa. Po chvíli se ozval štěkot, kterým pes neomylně označil osobu, která se v lese pohybovala,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Psovod následně zjistil, že se jedná o muže, který se do této oblasti vydal na základě doporučení svých kamarádů, protože by zde měly být vltavíny. Nelegální těžby se však nedopouštěl, pouze místo procházel. „Policista provedl lustraci a zjistil, že je tento devětačtyřicetiletý muž z Liberecka v celostátním pátrání, protože na něj byl vydán rozsudkem Okresního soudu v Jindřichově Hradci příkaz k zatčení pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ objasnila policejní mluvčí.

Na místo byli vysláni policisté z oddělení hlídkové služby, kteří hledaného muže eskortovali na obvodní oddělení Boršov nad Vltavou k provedení dalších úkonů.