Již za pár dní přijede první vlak z vídeňského letiště do Brna

Zdroj: RegioJet

BRNO – Dlouhé hodiny jednání a příprav jsou u konce. V neděli 11. prosince přijede vlak z Vídně do Brna hodinu před půlnocí. Opačným směrem vyrazí druhý den brzy ráno. Službu bude zajišťovat společnost RegioJet.

Vlaky z Brna do Vídně se rozjedou s novým jízdním řádem. Od 12. prosince do 19. února bude jezdit jeden ranní vlak do Vídně a večerní do Brna každé pondělí, středu, pátek a neděli s výjimkou svátečních dní. Od 20. února do 10. června bude spojení fungovat denně. Vlaky poskytne společnost RegioJet, které bude město vyplácet kompenzace v celkové výši 9,5 milionu korun. „Linku budeme pravidelně monitorovat a vyhodnocovat, abychom dokázali zajistit efektivní dopravní obslužnost v obdobných parametrech po celý rok 2023,“ doplnil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

První jednání o možnosti zavedení pravidelného a přímého vlakového spojení s vídeňským letištěm proběhla již vloni, mimořádně vypravený vlak z Brna do Schwechatu vyjel 22. února 2022. Záměr zajistit přímé vlakové spojení mezi Brnem a mezinárodním letištěm Vídeň schválila Rada města Brna 1. června letošního roku.

Jízdní řád vlaků v závazku veřejné služby

3.48 ↓ Brno 23.07
4.20   Břeclav 22.38
5.28   Wien Hbf. 21.39
5.50   Wien Flugh. ↑ 21.15