Znojemská Charita i letos pomáhá polévkou pro bezdomovce a Sbírkou potravin pro potřebné

foto: Město Znojmo

ZNOJMO – Oblastní charita Znojmo informuje, že v zimním období budou její pracovníci opět vydávat teplou polévku s chlebem pro lidi bez domova.

Znojemská charita i letos vydává teplou polévku s chlebem pro bezdomovce. Místo výdeje bude na prostranství po bývalých garážích na ulici Přímětická. V sobotu 12. listopadu organizuje charita i každoroční Sbírku potravin pro potřebné ve vybraných obchodech. Vydávat se bude vždy v pondělí, středu a pátek v časech od 11:30 do 12:00 hodin na Přímětické ulici na prostranství po bývalých garážích. „Prosíme, pokud víte o někom, kdo je bez domova a teplou polévku by uvítal, informujte ho o tom. Děkujeme,“ vyzval ředitel Oblastní charity Znojmo Evžen Adámek. V průběhu výdeje polévky jsou lidem bez domova také poskytovány informace o možnostech další podpory a pomoci při řešení jejich životní situace a o možnosti využití teplého ošacení z Charitního šatníku. Cílem služby Charitní záchranná síť je zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob, tedy utišit hlad, žízeň a potřebu tepla. Výdej polévky a další iniciativy mohou pracovníci Charity poskytovat díky Tříkrálové sbírce, drobným dárcům a projektu financovaného společností Tesco.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další pomocí, kterou organizuje Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Brno a Jihomoravským krajem je Sbírka potravin. Ta se ve Znojmě uskuteční v hypermarketech Albert na Vídeňské ulici a na ulici Brněnská a také v marketu Penny na ulici Přímětická. Sbírka se koná v sobotu 12. listopadu od 8:00 do 18:00 hodin. Přijímají se trvanlivé potraviny jako mléko, konzervy, olej, luštěniny, polévky v sáčku, sladkosti, mouka i drogistické zboží. Seznam potravin je vypsán na letáčku, který bude k dispozici u vchodu do prodejny. „Cílem této sbírky je pomoci lidem, kteří trpí nedostatkem jídla a ocitli se v tíživé životní situaci. Jde o stav, kdy jednotlivec nebo rodina, nemá dostatečné příjmy na to, aby byli schopni zajistit základní výdaje na živobytí (jídlo, oblečení, hygienické potřeby). Všem dárcům děkujeme,“ napsalo Město Znojmo na své stránce.