Maloměřice a Obřany se spolu s Královým Polem dočkají nových mateřinek

Ilustrační foto

BRNO – Z důvodu plánované výstavby rodinných domů je nutné zajistit také předškolní vzdělávání dětí. Proto v Maloměřicích a Obřanech a také v Králově Poli vzniknou nové mateřinky.

Maloměřická mateřská škola bude mít kapacitu sto dětí, ta v Králově Poli bude disponovat 18 třídami základní školy a pěti třídami mateřské školy, celkem pojme 540 školáků a 125 předškolních dětí. „Dostatečná kapacita mateřských škol je jednou z podmínek pro rozvoj městských čtvrtí. Brno se snaží kapacitní problémy řešit v předstihu, či spíše zajistit, aby ani nevznikly. Právě proto jsme dnes souhlasili se zpracováním investičních záměrů, jež mohou v budoucnu tento rozvoj usnadnit,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Králově Poli se chystá realizace 211 rodinných domů a 485 bytů v lokalitě Sadová. Nová ZŠ a MŠ tak bude reagovat na odhadový nárůst obyvatel o téměř 7 000. Na podobu školy byla již vypsána urbanisticko-architektonická soutěž, kterou vyhrála společnost XTOPIX architekti a consequence forma.