Ošidili seniory na Židlochovicku: Za předraženou nekvalitní opravu střechy chtěli statisíce  

ilustrační foto: Policie JMK

BRNO VENKOV – Policisté ze Židlochovic vyšetřují dva hodně podobné případy ošizení majitelů domů skupinkou špatně česky mluvících cizinců.

Asi pětice špatně česky mluvících mužů kontaktovala na konci listopadu sedmasedmdesátiletého majitele rodinného domu v Újezdu u Brna s nabídkou, že mu opraví zatékající střechu. S majitelem domu se dohodli na přemrštěné ceně a velmi nekvalitně provedli jen část prací.  Potom si dělníci nechali zaplatit celou dohodnutou částku a přislíbili, že v příštích dnech dílo dokončí. „Majitel domu se snažil později dělníky kontaktovat, ale na jeho pokusy nereagovali. Způsobili mu tak škodu za skoro 70 tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podobný případ se stal o několik dnů dříve v sousedních Sokolnicích. Tam pravděpodobně stejná skupinka dělníků nabídla opravu poničené střechy na garáži. Za práce na opravě střechy velikosti 2 krát 7 metrů požadovali po třiašedesátiletém majiteli vyplatit 130 tisíc korun. Později slevili na 90 tisíc korun. Přitom muži jen zalepili lepenkou jednu z malých děr a střechu natřeli barvou. „Senior jim vyplatil za hodně nekvalitní práci závratných skoro 100 tisíc korun,“ dodal Malášek.