Seniorka upadla při pečení cukroví, k telefonu se musela doplazit

Ilustrační foto

BRNO – Smolný den si vybrala osmasedmdesátiletá žena z Lesné, které se při pečení vánočního cukroví zamotala hlava a ona upadla na zem. Ještě se stačila doplazit k telefonu, kterým si přivolala pomoc.

Na místo tak dorazila hlídka a pomocí planžety otevřela dveře seniorčina obydlí. Na zemi našli ležet starší dámu, která si stěžovala na bolest hlavy, do které se při pádu udeřila. Strážníci zkontrolovali, jestli nekrvácí a zavolali záchrannou službu. Při čekání ženu rozptylovali a navázali s ní družný hovor. Ona se jim svěřila, že většinou používá tísňové tlačítko, bohužel ho nechala položené na stole a ze země na něj nedosáhla. Strážníci se zajímali o tajné recepty na cukroví, jelikož seniorka upadla zrovna při vkládání vanilkových rohlíčků do trouby. Muži zákona proto rychle vypnuli přístroj, aby se nespálily.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dříve narozené se líbila výstroj mužů zákona, proto jí ukázali rukavice, vysílačku i kameru. Díky jejich přístupu ženu několikrát rozesmáli. „Když přijela záchranka, dáma se už vůbec nebála a usmívala se. Zdravotníci ji naložili do sanitky a odvezli k vyšetření do nemocnice,“ dodává tiskový mluvčí Jakub Ghanem.