Brno udělí stipendium pětadvaceti doktorandům

Ilustrační foto

BRNO – Pětadvacet doktorandek a doktorandů z brněnských vysokých škol získá v následujících třech letech stipendium ve výši 330 000 Kč v rámci programu Brno Ph.D. Talent.

Nové stipendisty z řad studentů postgraduálního studia z Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického vybraly odborné komise složené z významných českých vědkyň a vědců, a to na základě přihlášek a prezentací výzkumných projektů, kterým se mladí vědci chtějí věnovat. Tříleté stipendium získalo 13 studentek a 12 studentů. 18 vybraných studentů působí na Masarykově univerzitě a 7 na VUT. Nejvíce – téměř polovina – z 25 podpořených doktorandů působí na Přírodovědecké fakultě MU (12), další 4 na Lékařské fakultě MU a 3 postgraduální studenti pracují na CEITEC VUT. „Jménem Brna všem novým stipendistům blahopřeji. Věřím, že stipendium přispěje významnou měrou k tomu, že jednou budou známí na globálním vědeckém poli. A doufám, že ani pak nezapomenou na město, kde s vědou začínali,“ uvedla Markéta Vaňková, primátorka statutárního města Brna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.