Během Silvestra policisté řešili desítky oznámení. Někde došlo i na nože

foto: Policie JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Silvestrovská noc je pro policisty jednou z náročnějších služeb, protože oproti běžnému dni v roce musí řešit mnohem více hovorů na tísňovou linku. Také v poslední den loňského roku přijali od 19 hodin do půlnoci jen v Jihomoravském kraji kolem 60 různých oznámení.

Nejčastěji řešili jihomoravští policisté během poslední noci v roce rušení nočního klidu a stížnosti na zábavní pyrotechniku. Vypořádat se museli také s různými potyčkami podnapilých osob. Dalších 60 událostí měli policisté přijaté už po prvních dvou hodinách Nového roku. Vážnější z konfliktů byla bitka dvou mužů ve Znojmě. „Během potyčky vytáhl třiatřicetiletý muž na svého jednatřicetiletého protivníka nůž a pořezal jej. Napadený je v nemocnici, avšak mimo ohrožení života. Případem se pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví zabývají znojemští kriminalisté,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka. V Brně se po vyvedení z jednoho z barů na ulici vrátil obtížný host ozbrojený nožem. Naštěstí použil nůž jen k výhružce a vše se obešlo bez zranění. Hlučnou kulisu Silvestrovského ohňostroje zřejmě využil i pachatel vloupání do parkovacího automatu v Brně. Poškodil ho a odnesl si z něj více než 6 tisíc korun. Škoda na zařízení však bude mnohonásobně vyšší. Od půlnoci do sedmé hodiny ráno policisté v kraji evidovali více než 120 nových událostí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.