Nepoučitelný hotelový fantom už má ubytování zajištěno ve věznici

ilustrační foto: Policie JMK

BRNO – Jak na Nový rok, tak po celý rok. Tohoto pořekadla se zřejmě držel mladý muž, známý brněnským kriminalistům pod přezdívkou hotelový fantom.

Do rukou brněnských kriminalistů se opět dostal šestadvacetiletý muž z Brněnska. Jak uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová, od začátku roku je to už podruhé, co skončil s pouty na rukou. Poprvé to bylo půl hodiny po půlnoci na Nový rok, kdy se vloupal do hotelu ve středu města. Za své předešlé prohřešky byl odsouzen k odnětí svobody a začátkem února měl nastoupit do věznice. Nástup za mříže si ale urychlil. Hned dva dny po sdělení obvinění šel opět krást a opět si vybral hotel. Tentokrát odcizil batoh s notebookem, kabelku, mobilní telefon, peněženku a další věci za téměř 30 tisíc korun. Po zhlédnutí videozáznamu si policisté pro muže přišli na hotelový pokoj, kde byl tajně ubytován u své přítelkyně. Do poslední chvíle se snažil být hotelový fantom neviditelný a ještě se hlídce schovával za sedačkou přikrytý závěsem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

A to zdaleka není vše, z čeho byl muž obviněn.  Kriminalisté zjistili, že další důkazy jej usvědčují hned z třinácti skutků, které spáchal napříč Brnem, buď sám, nebo formou spolupachatelství od srpna do prosince loňského roku. Kradl hlavně jízdní kola, ať už z držáků na autech nebo ze sklepních kójí, ale nepohrdl ani lyžařskou výbavou. „Nyní je obviněn z krádeže, poškozování cizí věci, porušování domovní svobody a pobyt ve vězení si může prodloužit až na pět let,“ doplnila Hrůzová.