Cizinci muže zbili a vzali mu mobilní telefon

ilustrační foto

BRNO – Brněnským policistům znesnadňoval zásah u bitky v centru města kolemjdoucí opilec, který se jim nakonec vymočil na služební auto.

Ve středu před devátou hodinou večer byl u obchodního centra v Brně v ulici Nádražní velký rozruch. Na policii se obrátil oznamovatel s tím, že dva cizinci pokřikují na jiného muže a tahají mu tašku z ruky. Hlídka na místě našla devětapadesátiletého podnapilého a zbitého muže. Dva útočníci cizí národnosti ve věku šestadvacet a devětadvacet let ho měli napadnout a z kapsy mu sebrat mobilní telefon. Podezřelou dvojici policisté na místě zadrželi. Při řešení události se k hlídce nachomýtnul další kolemjdoucí muž, který se zjevně pod vlivem alkoholu měl potřebu do situace vměšovat. Policistům začal nadávat a narušovat zákrok. Vyzvali ho, aby místo opustil. To sice udělal, ale začal jim močit na služební auto. To už hlídka řešila s pomocí donucovacích prostředků a podnapilého výtečníka zpacifikovala. „Zatímco šestadvacetiletý mladík se bude zodpovídat z přestupku, tak dvojice cizinců to bude mít podstatně horší. Za loupež jim může hrozit až desetileté vězení,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.