Výstava květinových aranžmá inspirovaná pohádkami se vám zalíbí

Zdroj: Národní památkový ústav, oficiální webová prezentace vily Stiassni v Brně

Brno – vila Stiassni chystá ve svých prostorách kouzelnou výstavu květinových aranžmá „V hlavní roli paní flóra aneb pohádkové květiny na stříbrném plátně“. Jak už sám název napovídá, floristé se nechají inspirovat známými pohádkami. Podívaná to bude jistě velmi příjemná a jedinečná.

V rámci výstavy si prohlédnete nejen květinové vazby, ale také honosné reprezentativní salonky vily. Záplava květin z dílny floristy Slávka Rabušice nebývala ničím neobvyklým. Tehdy, kdy ve vile bydleli její stavitelé, paní domu květiny a zahradu milovala. Jejím zvelebováním trávila čas téměř každý den. Ve více než tříhektarové zahradě se dříve květiny pěstovaly nejen na záhonech, ale i ve sklenících. Mít tak řezané květiny ve vile se stalo téměř samozřejmostí.

Pro letošní ročník jsme se rozhodli celou výstavu věnovat nejmladší obyvatelce, dceři továrníků Suzanne, od jejíhož narození uplyne v roce 2023 rovných 100 let. Konzultovali jsme s jejím synem i výběr květin tak, abychom do vazeb zahrnuli i ty, které měla jeho maminka v oblibě. A byl to docela oříšek, protože vůbec nejraději měla pomněnky, tedy květiny, které pro aranžování nejsou příliš vhodné, ale floristé si opět poradili,“ doplnila kastelánka vily Kateřina Konečná.

Přijďte se i vy pokochat tou květinovou nádherou, výstavu můžete navštívit od 27. ledna do 6. února 2023. V době konání výstavy je otevřeno denně od 9 do 17 hodin a prohlídky vychází vždy v celou hodinu. Více informací naleznete na webových stránkách Národního památkového ústavu. Jste srdečně zváni!