Tragická nehoda u Perné na Břeclavsku: Šest lidí se zranilo, jeden řidič zemřel

foto: Policie JMK

BŘECLAV – Tři jednotky hasičů vyjely v neděli krátce před půl šestou večer k vážné nehodě na hlavním tahu na Vídeň I/52 u obce Perná na Břeclavsku. Po čelním střetu dvou osobních aut zemřel řidič jednoho z nich. Dalších šest cestujících se zranilo.

Jednotky z Mikulova, Pohořelic a Drnholce vyjely v neděli před půl šestou večer k nehodě na silnici číslo I/52 nedaleko obce Perná. „Hasiči zabezpečili místo nehody a okamžitě zahájili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení záchranu zaklíněné spolujezdkyně z osobního auta. Po vyproštění předali zraněnou ženu do péče záchranné služby. Další přijíždějící jednotky asistovaly záchranářům při ošetřování pětičlenné posádky dodávky. Hasiči dále zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a uklidili silnici od střepů,“ popsal zásah mluvčí hasičů Filip Venclovský. „Záchranáři měli v péči pět zraněných, z toho dvě děti. U řidiče osobního automobilu konstatoval lékař smrt, protože utrpěl zranění neslučitelná s životem. Jedno dítě utrpělo těžké zranění, po ošetření jsme ho převezli na ARO do Dětské nemocnice, druhé dítě se zranilo lehce a také jsme ho převezli do Dětské nemocnice v Brně,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak uvedl policejní mluvčí Petr Vala, podle prvotních informací měl jeden z účastníků dopravní nehody z dosud nezjištěných příčin vjet do protisměru, kde se následně čelně střetnul s protijedoucím automobilem. Po dobu vyšetřování a odstraňování následků tragické nehody byla silnice na několik hodin zcela uzavřena. Objízdné trasy byly vedeny po okolních komunikacích, na nich ale nárazově vznikaly menší kolony. „Hlavní tah na Vídeň byl opět zprůjezdněn krátce po 21. hodině. Přesné příčiny a okolnosti nehody budou nyní předmětem dalšího šetření dopravních policistů,“ doplnil Vala.

foto: HZS JMK