Cizinec se s křikem dobýval do paneláku. Manželka mu nechtěla otevřít

Ilustrační foto

BRNO – Hlasité výkřiky, nadávky a pronikavý zvuk zvonku probudil obyvatele panelového domu na Vinohradech. Jeden z nájemců si zapomněl klíče a snažil se dostat dovnitř.

O půl třetí ráno se rozezvučel telefon na služebně městské policie. Obyvatelka paneláku si posteskla, že již hodinu někdo zvoní na všechny zvonky a hlasitě u toho křičí. Hlídka venku našla sedmatřicetiletého muže, který jí vysvětlil, že zde bydlí, ale nemá klíče a manželka ho nechce pustit dovnitř. „Při rozhovoru jsme si všimli, že skleněná výplň dveří je rozbitá. Cizinec nás ubezpečoval, že dveře nerozbil, volající nám ale potvrdila, že když se vracela domů, byly v pořádku,“ podotýká mluvčí Markéta Skřivánková. Tímto se muž stal podezřelým ze spáchání majetkového přestupku, který dořeší úředníci. Ti budou mít k dispozici záznamy z kamer. Po ověření osobních údajů republikovou policií navíc vyšlo najevo, že cizinec ve státě pobývá nelegálně.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.