Muž vytáhl na cestující nůž, po vykázání z vozu prokopl dveře

Ilustrační foto

BRNO – Dramatickou situaci zažili cestující nočního autobusu. Jeden z nich vytáhl nůž a začal je ohrožovat. Jakmile ho řidič vykázal, vzteky prokopl dveře.

Při průjezdu Husovou ulicí si hlídka všimla, jak na zastávce Šilingrovo náměstí kope mladík do dveří autobusu tak prudce, až je rozbil. Poté se dal na zběsilý útěk. Jeden ze strážníků mu byl v patách a zároveň na něj křičel, ať zastaví. Podezřelý to nebral v zřetel, strážník ho proto stáhl za rameno k zemi a tam ho spoutal. Jeho kolegyně poté šla vyzpovídat řidiče i cestující. Ti potvrdili, že šestadvacetiletý muž po slovní potyčce vytáhl nůž a začal jim vyhrožovat. Řidič ho vyhodil z vozu a na to konto mladík rozbil dveře. „Našli jsme u něj dva nože. Nyní je podezřelý z trestného činu,“ uvádí tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Podle dispečinku dopravního podniku škoda na dveřích přesáhne deset tisíc korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.