Požár rolby na zimním stadionu na Ponavě v Brně způsobil škodu za miliony

foto: HZS JMK

BRNO – V sobotu po půl čtvrté ráno hasiči zasahovali u požáru rolby na úpravu ledové plochy na Hokejové hale dětí a mládeže na Ponavě v Brně.

V sobotu brzy ráno zasahovali hasiči u požáru rolby v Hokejových halách dětí a mládeže na Ponavě v Brně. Plameny dostali hasiči pod kontrolu ze Střední ulice pomocí jednoho vodního proudu za půl hodiny. Zplodiny hoření se šířily do všech prostor. Kontrola požářiště a větrání zakouřených prostor probíhala až do osmé hodiny. „K odvětrání jsme použili mimo jiné i přívěsný ventilátor, který má objemový tok 220 tisíc krychlových metrů za hodinu. Používá se k nouzovému odvětrání silničních tunelů nebo velkých hal,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jan Dvořák. Požár zničil jednu rolbu a další dvě jsou požárem poškozené. „Naši vyšetřovatelé z Brna a z Technického ústavu požární ochrany zjišťují příčinu vzniku požáru. Výše škody zatím nebyla upřesněna, ale bude se pohybovat v řádech miliónů korun,“ doplnil Dvořák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.