Řidiče zaskočila námraza. V kraji klouzaly silnice a auta bourala

BLANSKO, BRNO, HODONÍN, ZNOJMO – V úterý do deváté hodiny ráno vyjížděli hasiči na jihu Moravy asi k desítce dopravních nehod. Řidiče totiž zaskočila námraza.

Hned po půlnoci se stala dopravní nehoda autobusu, který narazil do stromu spadlého na vozovku v Kunštátské části Sychotín. Řadu řidičů v kraji v ranních hodinách zaskočila námraza. Auta bourala na Blanensku, Brněnsku, Hodonínsku a Znojemsku. V Rohozci na Brněnsku skončilo před osmou hodinou ráno po havárii osobní auto v příkopu na boku. Hasiči z auta museli vyprostit jednoho zraněného. Většina nehod naštěstí končila lehkým zraněním. Zatímco ve většině nehod havarovala auta jednotlivě, v obci Havraníky na Znojemsku šlo o nehodu dvou osobních aut a zranily se dvě ženy. „Obě byly při vědomí. Záchranáři je na místě ošetřili a sanitka převezla na chirurgii znojemské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.