Senior zůstal uvězněný ve svém nedobytném bytě, hlídka se k němu slanila

Ilustrační foto

BRNO – O uplynulém víkendu proběhla v bohunickém panelovém domu záchranná akce, kterou vyvolal telefonát na linku 156. Muž si tam posteskl, že se nemůže dostat do bytu svého příbuzného, i když měl náhradní klíče.

Navíc mu senior ráno zavolal, že se udeřil do hlavy a necítí se dobře. O pár hodin později už muž neotevíral a na bouchání a volání nereagoval. Hlídka pořádkové jednotky se ujistila, že jsou dveře zamčené zevnitř a poté se rozhodla použít speciální zámečnickou sadu pro odvrtání zámku. „Ten byl opatřen poměrně nestandardním jisticím prvkem, a jeho demontáž tedy vyžadovala více času. Strážníci ale měli pro tento případ záložní plán a jeden z nich se pomocí slaňovací techniky spustil z vyšších pater na seniorův balkón,“ říká tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Otevřít prosklené dveře planžetou nakonec nebylo nutné, hlídce se podařilo dveře z chodby otevřít. Kolega na balkoně ji poté vysílačkou ujistil, že je senior naživu a leží za dveřmi pokoje. Strážníci muži poskytli první pomoc a zajímali se, co přesně se mu stalo. Ubezpečil je, že je v pořádku a vysvětlil, že po pádu se mu nepodařilo zvednout. Na místo dorazila sanitka, která seniora odvezla do nemocnice.