VIDEO: Nuda v Brně: Otrávený sprejer vytvořil dvě desítky obrazců a nápisů

foto: Policie JMK

BRNO – Ve středu dopoledne postříkal unuděný mladík v centru Brna několik laviček, fasád budov a zdí. Dopadený mladík pozdě litoval. Policisté mu prozatím napočítali na dvě desítky různých obrazců a nápisů.

Dvacetiletý sprejer vytvářel za bílého dne v centru Brna obrazce na lavičkách a zdech, a přitom mu bylo úplně jedno, že jej při akci sledují další lidé. Jak popsal policejní mluvčí Petr Vala, naštěstí jeho jednání nebylo lhostejné jednomu procházejícímu muži. Ten okamžitě zavolal na tísňovou linku a informoval policisty o jeho aktuálním pohybu. Díky tomu mohli policisté dvacetiletého vandala bleskově dopadnout nedaleko místa činu. U něj pak při prohlídce mimo začerněných rukou od spreje našli kromě černého fixu i černý sprej. Hlídce mladík prozradil, že v práci zapomněl klíče od bytu. Protože se nemohl dostat domů, a v zaměstnání už nikdo nebyl, potuloval se celou noc po Brně. Nakonec jej po rozbřesku přemohla velká nuda, kterou se tak pokusil zahnat sprejováním. „Nyní má výtečník na krku podezření ze spáchání trestného činu Poškození cizí věci, kdy mu v krajním případě hrozí i několikaletý pobyt ve vězení. Kromě toho bude muset sáhnout i hluboko do peněženky. Samozřejmostí totiž bude i náhrada vysoké škody, která je v řádech desetitisíců korun,“ doplnil Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.