Marta Dancingerová vyměnila roli obětavé mámy za roli zlodějky! Ovšem krásné!

Je březen roku 1939 a krásná zlodějka Bára (Marta Dancingerová) nachází úkryt v nejmodernějším obchodním domě střední Evropy. Tím spouští řetězec událostí, které ovlivní osudy mnoha dalších lidí. 

Dnes večer můžeme poprvé sledovat napínavé příběhy mladých lidí na počátku války, kteří každý svým způsobem hledají naději na lepší život i lásku.  První dobový výpravný romantický seriál Zlatá labuť začne vyprávět osudy lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v Československu. To vše na pozadí turbulentních událostí přelomu třicátých a čtyřicátých let.

„Je to příběh třech mladých děvčat, které přicházejí do Zlaté labutě, aby naplnily své životní cíle a touhy. Od nového a velmi atraktivního zaměstnání mají velká očekávání. Hledají první lásky a další životní naplnění. Zároveň je seriál rodinnou ságou Kučerových, kterým obchodní dům patří. Je to velmi bohatá česká rodina, jejíž jeden ze synů si vzal projekt Zlaté labuti za svůj. Petr Kučera se rozhodl investovat část rodinného majetku do otevření nového velkého obchodního luxusního domu, kde se rozhodl uplatnit principy, které odkoukal v zahraničí,“ představuje seriál producent Filip Bobiňski.

Hlavní roli si zahrála skvělá Marta Dancingerová, kterou známe jako Terezu z Kukaček. Tentokrát se představí v trochu jiné roli: „Bára shodou okolností dostane příležitost dát životu nový směr. Zastihneme ji ve fázi, kdy se snaží za svým životem udělat tlustou čáru. Chce začít znovu a jinak. To mě na ní baví,“ představuje svoji postavu.

V obchodním domě právě vrcholí přípravy, zbývá totiž jen jeden den na vyladění posledních detailů před jeho otevřením. V oddělení módy už je vše na svém místě, její vedoucí Valerie Horká (Hana Kusnjerová) má téměř vše pod kontrolou. Svým podřízeným rozdává ještě několik posledních úkolů a cenných rad, které by si měla vzít k srdci zejména Bára, ačkoliv právě ta o ně jeví nejmenší zájem. Bářina přístupu si všimne dokonce i sám ředitel Zlaté labutě Petr Kučera (Adam Vacula), který je zároveň nejmladším synem manželů Kučerových (Daniela Kolářová a Petr Kostka). Překvapivě se rozhodne Bářinu prostořekost prozatím tolerovat, nejspíš protože ho právě dnes čeká důležitá životní událost. Rodina Kučerových totiž v předvečer otevření Zlatá labutě pořádá opulentní oslavu, kde se chystá oznámit také Petrovo zasnoubení. Velká očekávání a slavnostní atmosféru večírku záhy pokazí hned několik událostí. Kdo se bude muset ze svého chování nakonec zpovídat, a komu? Proč pianistka Marta (Kamila Trnková) zažije jeden z nejhorších večerů svého života? A co ovlivní životy všech zúčastněných?

Zdroj TV Nova